De energiemarkt

De regels voor tarieven, rechten en plichten van netgebruikers in Nederland zijn Europees bepaald. Binnen die regels weten wij de voordeligste tarieven en beste voorwaarden te realiseren.

Europese regels – eerlijke handel

De energiemarkt bestaat uit twee delen: de groothandelsmarkt en de retailmarkt. Op de groothandelsmarkt gaat het vooral over koop en verkoop door producenten, handelaren, energiebedrijven en grootverbruikers (zoals industrieën). Het gaat daarbij om grote volumes elektriciteit en gas. De retailmarkt bestaat uit energieleveranciers die elektriciteit en gas verkopen aan consumenten en zakelijke kleinverbruikers.

De energienetwerken van landen aangesloten bij de Europese Unie zijn met elkaar verbonden, dit maakt dat de groothandelsmarkten ook Europese markten zijn. Producenten en energiebedrijven concurreren optimaal met elkaar. Het gevolg is dat consumenten verzekerd zijn van betaalbare energie, ook wanneer in eigen land de productie lager is dan de vraag.

Europese regels bepalen dus hoe nationale markten zijn gekoppeld, en ook wat eerlijke handel is. Deze regels werken door in onze eigen ‘codes energie’. Dat zijn de regels voor tarieven, rechten en plichten van netgebruikers in Nederland.

En waarom dan Coverum?

  • Omdat we voor al onze producten geloven in onze kracht, in onze kennis en expertise; aangevuld met jarenlange ervaring.
  • Omdat we zorgen voor (forse) tijdsbesparing
  • Omdat we korte lijnen en persoonlijk contact hebben.
  • Omdat we willen samenwerken in plaats van alleen een product te verkopen.
  • Omdat we door ons netwerk een betere onderhandelingspositie hebben.
  • Omdat we … gewoon een hartstikke tof team vormen.

Meer weten over onze diensten? Neem gerust contact met ons op.